Odlazna studentska mobilnost

Odlazna studentska mobilnost može se ostvariti u svrhu studijskog boravka koji podrazumijeva pohađanje kolegija i polaganje ispita ili istraživanje pod nadzorom tutora na inozemnoj instituciji domaćinu. Nakon ostvarene mobilnosti student se vraća na Sveučilište u Zadru gdje nastavlja i završava započeti studij.

Također, svrha odlazne studentske mobilnosti može biti i obavljanje stručne prakse na inozemnoj instituciji domaćinu. U većini slučajeva studenti ostvaruju stručnu praksu stipendiranu putem Erasmus+ programa.

Bez obzira na svrhu mobilnosti, ako je student izvršio svoje unaprijed dogovorene obaveze, po povratku se vrši priznavanje ostvarenih ocjena i ECTS bodova, ovjerava semestar te student nastavlja započeti studij na Sveučilištu u Zadru. Procedure koje student mora poštovati tijekom mobilnosti kao i postupak priznavanja mobilnosti detaljno su objašnjeni u Pravilniku o međunarodnoj mobilnosti.

Financijske potpore za odlaznu studentsku mobilnost najveći broj studenata ostvaruje putem Erasmus+ programa, a u nešto manjem broju putem programa CEEPUS te ostalih programa mobilnosti.

Na mrežnim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju možete pronaći većinu informacija vezanih za mobilnost u svrhu studijskog boravka, stručne prakse, pročitati dosadašnja iskustva studenta kao i odgovore na najčešće postavljana pitanja.

KAKO POSTATI ERASMUS + STUDENT?
Veleučilište u Slavonskom Brodu redovito raspisuje natječaje za mobilnost u svrhu Erasmus studijskog boravka i Erasmus stručne prakse. Prije prijave potrebno je kontaktirati Erasmus koordinatora. 

ERASMUS+ koordinator:
Ivona Blažević, mag.oec.
e-mail: Ivona.Blazevic@vusb.hr
Tel: 035/494445

Popis predstavnika za Erasmus po odjelima:
 Menadžment:
 dr. sc. Lena Duspara, univ. spec. oec. 
 e-mail: Lena.Duspara@vusb.hr
 Tel: 035/492805

Proizvodno strojarstvo:
 Maja Čuletić Čondrić, prof.
 e-mail: Maja.Culetic.Condric@vusb.hr
 Tel: 035/492800

Bilingojstvo:
 Branimir Vujčić, mag. ing. agr.
 e-mail: Branimir.Vujcic@vusb.hr
 Tel: 035/492800

Savjetujemo da prisustvujete Erasmus+ info danima koje Veleučilište u Slavonskom Brodu redovito organizira.


Vusb

Prijava za Administratore

Elektronička pošta

Elektronički identitet

Studomat